O primátorske kreslo zabojuje aj Igor Čačko s podporou SDKÚ-DS

14.09.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 13. septembra (TASR) - O kreslo primátora Vranova nad Topľou sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať aj Igor Čačko s podporou strany SDKÚ-DS.
O svojej kandidatúre v týchto dňoch informoval vranovskú verejnosť prostredníctvom miestnych periodík.
Kandidát na post primátora sa chce podľa vlastných slov v prípade úspechu vo voľbách zamerať na podporu aktivít, ktoré by vniesli do života miestnych obyvateľov viac optimizmu. \"Rozdiely medzi naším a okolitými mestami sú dosť veľké. Aj keď sa za posledné obdobie naštartovali pozitívne zmeny, u miestnych ľudí stále doznieva skepsa z dlhodobého zaostávania za ostatnými samosprávami, keď nám vo Vranove chýbalo napríklad kúpalisko, kultúrne vyžitia či zimný štadión, \" zhodnotil pre TASR Čačko.
Záujemca o primátorské kreslo poznamenal, že mesto by malo v budúcnosti intenzívne pokračovať na dostavbe zimného štadióna a modernizácii centrálnej mestskej zóny. Zároveň chce v prípade úspechu vo voľbách pracovať na zlepšení vzťahov medzi samosprávou a domácou podnikateľskou sférou, ktoré nie sú podľa jeho slov v súčasnosti na dobrej úrovni. \"Moje ďalšie priority budú súčasťou volebného programu, ktorý by som nechcel v tejto chvíli bližšie konkretizovať, \" uzavrel Čačko.
Kandidát strany SDKÚ-DS na post primátora má 49 rokov, je ženatý a má dve deti. V minulosti pracoval ako štátny zamestnanec na letisku v Přerove a neskôr ako informatik Obvodného úradu vo Vranove nad Topľou. Viac ako 15 rokov pôsobí v podnikateľskej sfére, z toho 11 rokov v oblasti predaja a servisu automobilov. Je zároveň poslancom mestského zastupiteľstva a prezidentom vranovského futbalového klubu.
Do dnešného dňa ohlásil okrem Čačka svoju kandidatúru na post primátora iba lekár Juraj Kuročka, ktorý je členom poslaneckého zboru vranovského MsZ, ako aj krajským poslancom. O primátorské kreslo sa bude uchádzať s podporou strany Smer-SD.
 

Vyberte región